Att jobba inom teknik och IT är roligt och föränderligt eftersom området ständigt utvecklas. Om du vill arbeta som konsult inom IT och teknik kan ett kontorshotell vara en bra plats att arbeta på, speciellt om du är egenföretagare. På Workaround kan du hitta kontorshotell som har flexibla lösningar. Att sitta på ett kontorshotell är perfekt när du vill få inspiration och kunskap av andra. När du sitter på ett kontorshotell kan du bland annat utvidga ditt kontaktnät, vilket är en stor fördel när du arbetar inom IT och teknik. För vare sig om du arbetar som egenföretagare eller konsult är sociala relationer viktiga och det är av yttersta vikt att du kan skapa professionella relationer med olika människor.

Utveckla kunskaperna hela tiden

Om du vill arbeta inom IT-branschen måste du vara beredd på att hela tiden ligga i framkant när det kommer till att utveckla dina kunskaper. Utvecklingen inom IT och teknik går nämligen väldigt snabbt och det gäller att hänga med. Var nyfiken och testa nya saker, var inte rädd för att ge dig ut i det okända. Det är även viktigt att du är specialist på ett specifikt område och hela tiden lär dig det nya inom området för att vara attraktiv hos kunderna.

Ha en tydlig målbild

När du ska slå dig in i branschen är det viktigt att du har koll på dig själv. Ställ dig frågor som vad du vill, vad du kan och vad som är viktigt för dig för att få en riktning på ditt arbete. Kunder och arbetsgivare vill ha medarbetare som är proaktiva, tar ansvar och som är engagerade. Ha en tydlig målbild för dig själv och gör upp en plan för hur du ska förverkliga den. Att ha en mentor som har arbetat inom branschen en längre tid kan vara en stor fördel. Med en mentor kan du bland annat bolla tankar och idéer.