Elektronik är dyrt och att ta hand om den gör att den håller längre och man slipper därmed köpa nya prylar titt som tätt. Här nedan får du tips på hur du kan göra för att ta hand om dina prylar bättre och tipsen är väldigt enkla att följa även för dig som har fullt upp i vardagen. Med dessa smarta tips får du mer ut av dina prylar.

Vårda elektroniken så här

Att vara rädd om sina saker är en bra vana. På så vis håller prylarna längre och andrahandsvärdet bibehålls. Men hur gör man om man vill vårda sina teknikprylar på bästa sätt? Just teknikprylar är en relativt dyr post för de flesta och därför vill de flesta undvika att köpa teknik och elektronik allt för ofta. Här nedan får du en lista över olika smarta sätt du kan gå tillväga för att ta bättre hand om dina prylar.

  • Köp ett mobilskal.

Ett mobilskal är en väldigt enkel lösning för att vårda mobilen på ett bra sätt. Köp ett mobilskal som du tycker är snyggt och/eller som uppfyller dina preferenser när det gäller exempelvis vattentäthet. Ett mobilskal skyddar mobilen från smuts, stötar och i vissa fall väta, vilket är det som normalt sett tar död på en mobil i förtid. Som tur är så finns det många mobilskal att välja mellan, så oavsett viken mobil du har eller vilken stil du har, kan du garanterat hitta ett passande mobilskal.

  • Rengör dina prylar.

Att rengöra sina teknikprylar är ännu ett sätt att se till så att prylarna håller längre. Smuts, damm och kladd tränger in i prylarna och förstör dem i förtid. Genom att använda prylarna varsamt, genom att exempelvis inte äta framför datorn eller undvika att hantera mobilen med kladdiga händer, blir det lättare att hålla prylarna rena och man riskerar inte att spilla något ner i dem. Dessutom skadar det inte att rengöra sina prylar med jämna mellanrum. Datorn och mobilen blir snabbt bakteriehärdar, så att rengöra dem med bakteriedödande våtservetter skadar inte. Det finns våtservetter speciellt tillverkade för pekskärmar, skärmar och tangentbord som är till för att rengöra just elektronik på ett skonsamt sätt.

  • Lämna elektroniken hemma.

Ska du ut och resa eller kanske gå på festival? I så fall kan det vara en god idé att lämna mobiltelefon och andra teknikprylar hemma. Alternativt kan du ta med dig en gammal mobiltelefon som du inte alls är rädd om för att kunna kommunicera på något sätt medan du är ute på äventyr. Det är nämligen just i den typen av sammanhang som risken för att prylarna råkar ut för något är som störst. De kan bli stulna, borttappade eller tappade på olämpliga ställen.

  • Använd kokbok istället för datorn.

Att laga mat med datorn eller telefonen i närheten är inte ovanligt, men det är inte så smart. Matstänk, matos och annat matkladd kan snabbt förstöra dina prylar helt i onödan. Håll teknikprylarna långt borta från matlagningen och använd en vanlig hederlig gammal kokbok istället.