Vi hinner knappt börja använda en ny teknik förrän en ännu nyare teknik är under utveckling, det har aldrig gått så fort som nu. Men detta gör det också spännande och lite utomjordiskt!

I framtiden blir tekniken ännu mera naturlig i vardagen. När utvecklingen går så här snabbt blir det svårare att utveckla den perfekta produkten och konsumenterna kommer att bli en del av ”utvecklingsteamet”. Produkterna behöver testas i användarsituationer där man får tidig feedback och på så sätt får vi bättre produkter då dessa kan utvecklas och förändras utifrån användarens behov.

Är vi redan i framtiden?

Framtidens superteknik är redan här, och snart är det vi bara har i tanke också här. Framtiden slår ner på oss hela tiden. Stora data ”warehouses” finns redan med hastigheter som är enorma, robotar pratar med oss människor och utför service – och om Japan hade vunnit fotbolls-VM 2020 hade vi fått se en högteknologiskt satsning utan dess like med 3D-hologram av matcherna. Naturligtvis kommer även värdnationen Qatar att ladda upp inför detta med mycket ny teknik. Tekniken på arenorna värden över har blivit något alldeles extra.

Miljöteknik är en av de mest växande teknik-sektorerna eftersom det finns ett gigantiskt behov av den, hållbar teknik är mycket viktig inför framtiden.

Hållbart ”mindset”

Har du en tech-mentalitet? Då måste du älska var vi befinner oss – mitt i en revolution där drivkraften är teknikutvecklingen! Vi behöver lära oss nya saker för att veta hur vi ska agera i en digitaliserad värld. Vår framtid formas av de som förstår sig på digitalisering och som kan skapa värden ur detta. Ett mått av teknisk kompetens kommer att vara avgörande i framtiden – alla behöver integreras i olika roller på olika nivåer!