Hur handlar vi teknik egentligen? Det finns prylar som är roliga och det finns seriös teknik som vi använder för att vi verkligen behöver den – så vilka är favoritprylarna?

Egentligen spelar det ingen roll om det är teknik, kläder eller andra konsumtionsvaror, Covid-19 har förändrat människors beteende för gott. Vi spenderar mer tid hemma och sköter de flesta av våra inköp vid datorn

Konsumtionsbeteende

Vi har redan etablerat helt nya konsumtionsbeteenden, inte bara att vi handlar mer hemifrån datorn utan också hur vi tänker. Vi väljer mer utifrån vår egen ekonomiska situation, utifrån miljöpåverkan och kanske också efter egen hälsa. Förändringar som skulle ha tagit mycket långt tid har nu skett inom loppet av ett år och det går i snabb takt. Detta är också ett mentalt förhållningssätt till hur man shoppar och hela handelssektorn behöver anpassa sina affärer till detta och det sätt kunden vill handla på.

Favoritprylar inom teknik

Covid-19 har gjort att fler handlar på nätet och det som främst köps inom teknik är sådant som förbättrar och berikar vår livsstil, datorfodral är en av topparna, så även träningsredskap. Förra vinterns resultat pekar på att man generellt köper teknik och att mobiltelefoner och hörlurar toppar före TV-apparater, spelkonsoler och datorskärmar. Med i toppen finns också ”paddor”, portabla högtalare, spel, laptops och fitnessklockor. En känsla man får är att fitnessklockor blivit ännu mer omtyckta under det senaste året, många bär dem och dessa klockor används också flitigt i träningssituationer.

Mobiltelefonen är en produkt som alltid kommer att ligga i topp, den blir hela tiden intelligentare och idag har människor i stort sett hela sitt liv i den. Andrahandsvärdet på teknik har ökat, mobiltelefoner byter ägare då och då och även annan teknik. Inte konstigt att Tradera ökade sin handel med 72% det senaste året och en av de stora kategorierna var second hand-teknik.